Варварська Росія за час війни в Україні пошкодила 1642 об’єкти медзакладів та ще 214 повністю зруйновала

від Стожари

Обстріли терористичною РФією цивільної, зокрема медичної, інфраструктури України – це воєнний злочин, який не повинен залишатися безкарним. Міжнародному співтовариству важливо чітко дати зрозуміти режиму Кремля, що подібні дії є неприйнятними і матимуть серйозні наслідки. Міжнародні організації мають зробити все можливе, щоб допомогти Україні у цій боротьбі, зокрема шляхом посилення тиску на імперську Росію та надання допомоги українському народу.

Важливо зазначити, що українське суспільство, діаспора й вимушені мігранти, незважаючи на всі труднощі, демонструють стійкість і витримку. Згуртованість українства, їхня єдність та прагнення до свободи стануть запорукою перемоги над російським агресором.

З початку повномасштабної війни росія систематично обстрілює цивільну інфраструктуру України, включаючи медичні заклади. Внаслідок цих атак було пошкоджено 1642 медичних об’єкти 676 закладів охорони здоровʼя, а 214 обʼєктів 99 медзакладів – зруйновано повністю. Росіяни цілеспрямовано атакують лікарні, пологові будинки, амбулаторії та поліклініки, повідомляє сайт Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) .

Варварська Росія за час війни в Україні пошкодила 1642 об’єкти медзакладів та ще 214 повністю зруйновала

Найбільше постраждали медичні заклади у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Херсонській, Чернігівській, Київській, Дніпропетровській, Запорізькій та Сумській областях. Наразі неможливо отримати повну інформацію про масштаби руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях.

МОЗ зазначає, що в Україні попри постійні обстріли активно відновлюють медичну інфраструктуру. За понад два роки у різних областях країни повністю або частково відновлені 885 об’єктів медзакладів. З них 523 медичні об’єкти відновлено повністю та ще 362 – частково. Найбільше відновлено у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.

Держава пріоритетно працює над забезпеченням якісних і доступних медичних послуг. Міністерство охорони здоров’я України разом з партнерами продовжують відновлювати медичну інфраструктуру, щоб лікарі могли повноцінно працювати, а пацієнти мали доступ до необхідної медичної допомоги.

Схожі публікації

Залишити коментар