Російська армія використовує українських дітей на війні як «живий щит», — Держдеп США

від Стожари

Важливо зазначити, що численні свідчення та виявлені дані свідчать про те, що російський терористичний агресор систематично використовує українських дітей як живий щит. Це злочин проти людяності, який не має виправдання. Діти особливо вразливі під час війни і не повинні залучатися до бойових дій будь-яким чином.

Така тактика лише посилює відразу до людиноненависницької Росії та зміцнює волю українців до опору. Світова спільнота має вжити всіх можливих заходів, щоб зупинити ці звірства та притягти винних до відповідальності. Захист дітей – це наш спільний обов’язок.

Російська армія на війні проти України використовує дітей у воєнних цілях, зокрема, змушує їх до військового обов’язку, а також використовує дітей, як «живий щит» або ж інформаторами. Про це на брифінгу 24.04.2024 заявила посол США з особливих доручень з моніторингу та боротьби з торгівлею людьми Сінді Даєр.

Російська армія використовує українських дітей на війні як «живий щит», — Держдеп США

Під час звіту Держдепартаменту про торгівлю людьми у світі за 2024 рік, пані посол С. Даєр вказала на тривожні тенденції, пов’язані з Росією. «Ми відстежуємо низку тривожних тенденцій у випадку Росії, які викликають занепокоєння. Очевидно, що однією з них є війна Росії проти України і більша вразливість біженців, які тікають від цієї війни, особливо жінок і дітей. Це те, на що ми звертаємо особливу увагу у звіті про торгівлю людьми», — зазначила Даєр.

«Ми також уважно стежимо за російськими військами, зокрема за використанням дітей у військових цілях в Україні. Ми помітили, що надходять повідомлення про те, що дітей змушують виконувати військовий обов’язок, а також служити інформаторами і живими щитами», — заявила Даєр. Викрадені Росією українські діти піддаються надзвичайному ризику торгівлі людьми, у Держдепартаменті закликають РФ повернути усіх дітей до своїх родин в Україні.

Принагідно нагадаємо, що Росія та Білорусь, разом із Північною Кореєю, Туркменістаном та Сирією, опинилися у списку 13 держав, чия влада фінансує торгівлю людьми. Про це йдеться у щорічному Звіті про торгівлю людьми за 2024 рік, який раніше представив держсекретар Ентоні Блінкен.

Схожі публікації

Залишити коментар