Путін прагне зірвати Саміт миру у Швейцарії. Світ в цьому може зупинити його / Putin wants to disrupt the Peace Summit in Switzerland. The world can stop him in this

від Стожари

Глобальне об’єднання на Саміті миру (Швейцарія) у червні 2024 є критично важливим для забезпечення стабільності та безпеки у всьому світі. Примус до миру терористичної Росії та припинення війни в Україні знизить ризики ескалації конфліктів і поширення нестабільності, що загрожують не тільки Європі, але й іншим регіонам світу. Відновлення миру сприятиме зміцненню міжнародної безпеки, що є в інтересах усіх країн.

Відомо, що мир є основою для економічного розвитку і процвітання. Продовження Росією геноцидної війни в Україні створює значні економічні втрати, перешкоджає торгівлі та інвестиціям, порушує глобальні ланцюги постачання. Проведення Саміту миру в Швейцарії дозволить обговорити і реалізувати заходи для примусу Росії до миру, що стабілізує регіон і сприятиме відновленню економічної діяльності, стимулюючи розвиток і співпрацю між країнами.

Проведення Саміту миру у Швейцарії та зусилля щодо припинення війни в Україні відповідають інтересам глобальної спільноти, адже сприяють стабільності, економічному розвитку та захисту прав людини, забезпечуючи можливості для подальшого творчого розвитку, а не знищення людства і його надбань.

Російський диктатор Володимир Путін говорить про «мирні» переговори у той час, як його окупаційна армія розпочала ще один наступ в Україні – на півночі Харківщини. Продовжуючи свої варварські атаки, російський президент хоче підірвати майбутній Саміт миру у Швейцарії. Про це сказав високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель на брифінгу за підсумками Ради міністрів ЄС 27.05.2028, повідомляє OBOZ.UA.

Жозеп Боррель наголосив, що у Європейському Союзі повністю підтримують проведення такого заходу. «Його метою є сприяння майбутньому мирному процесу. Ми працюємо над якомога ширшою участю у цьому заході», – зазначив Боррель. Європейський топдипломат також висловився про масовані обстріли російськими окупантами українських міст, наслідком яких стали «катастрофічні пошкодження» електричних мереж. Через це в Україні відключають світло для населення.

За словами високого представника, це вже чинить великий негативний ефект і матиме негативний ефект і наступної зими. «Так, ми зараз наближаємося до літа. Але кількість електричних станцій та електричних спроможностей, зруйнованих росіянами, продовжує зростати», – зазначив Боррель.

Українські ЗМІ раніше повідомляли, що президент Володимир Зеленський сказав, що світова спільнота може змусити Росію припинити війну в Україні. Саме тому Путін боїться саміту миру у Швейцарії та намагається зірвати цей захід.

Схожі публікації

Залишити коментар