Для припинення війни Путін повинен припинити варварську кампанію і вивести війська, – канцлер Німеччини Шольц

від Стожари

To end the war, Putin must stop his barbaric campaign and withdraw troops, – German Chancellor Scholz

Німеччина є одним з ключових партнерів України в її боротьбі з російською терористичною агресією. ФРН надає Україні значну фінансову та військову допомогу, підтримує її вступ до ЄС та ініціює санкції проти Росії.

Німецький уряд офіційно визнав європейську перспективу України, країна надає українській стороні допомогу в реформуванні та адаптації до європейських стандартів. Процес вступу України до ЄС може зайняти багато часу, але Німеччина готова його підтримувати.

Німеччина прийняла понад 1 мільйон українських мігрантів з початку війни. Мігрантам з України надається тимчасовий захист, що дає їм право на проживання, роботу та навчання в країні. Німецькі благодійні організації та волонтери також надають українським мігрантам допомогу та прагнуть допомогти українським мігрантам інтегруватися в німецьке суспільство.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц (Olaf Scholz) назвав головні, на його думку, передумови для завершення війни Росії проти України. Відповідну заяву Шольц зробив у інтерв’ю для східнонімецького регіонального видання Märkische Allgemeinse Zeitung (MAZ), яке було опубліковане в четвер, 28.03.2024, повідомляє DW.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо того, які можливості, зокрема й посередницькі ініціативи, він розглядає для завершення цієї війни, Шольц зазначив: «Дозвольте мені чітко заявити: мир можливий у будь-який час. Путін просто повинен припинити свою варварську кампанію і вивести свої війська».

Шольц вкотре пояснив, чому ухвалив рішення не передавати Україні Taurus. Водночас очільник німецького уряду вкотре наголосив на своїй принциповій позиції щодо того, що ФРН не передаватиме Україні крилаті ракети повітряного базування типу Taurus. «Як керівник уряду, я повинен зважати на свою відповідальність у питаннях війни й миру та питаннях, пов’язаних з безпекою в Європі – і це також стосується питання [ракет] Taurus. Окрім рішучої підтримки України, для мене залишається важливим одне – нам треба зробити все можливе, щоб запобігти ескалації війни – іншими словами, війни між Росією і НАТО. Ми також не посилатимемо своїх військових в Україну. І з кожною поставкою зброї ми будемо ретельно зважувати, що це означатиме в цьому контексті. Саме тому я ухвалив таке рішення [не надавати Україні цей тип ракет]», – сказав Шольц.

Нагадаємо, раніше Київ не раз прохав Берлін дозволити передачу цього виду ракет Україні, утім щоразу це прохання наражалося на чітку відмову Берліна. Шольц категорично відмовляється постачати Taurus на будь-яких умовах, навіть в рамках так званого кругового обміну, коли Німеччина могла б теоретично передати ці ракети Великобританії, а та виділила б Україні більше ракет Storm Shadow.

Берлін і надалі готовий активно підтримувати Україну. Водночас Шольц у розмові з журналістами MAZ наголосив, що Німеччина підтримує Україну «зброєю та боєприпасами більше, ніж будь-яка інша країна Європи» і надалі робитиме це. «Лише на це ми витратимо понад 28 мільярдів євро. Більше, ніж багато інших країн разом узятих. І ми будемо це робити і надалі стільки, скільки буде потрібно. Таким чином ми покажемо Путіну, що йому не варто сподіватися, що потрібно просто перечекати, поки всі інші не послаблять свою підтримку [України]», – наголосив Шольц.

Схожі публікації

Залишити коментар