Коли і як проходити онлайн-реєстрацію на національне тестування для випускників шкіл, вступні екзамени до українських ВНЗ та Магістерські іспити для студентів

З середини березня й до 11 квітня включно для випускників шкіл триває реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті (НМТ). Також незабаром розпочнеться реєстрація на вступні екзамени до українськів ВНЗ та Магістерські іспити для студентів.

Всі умови складання цих іспитів детально пояснили в Асоціації українських студентів у Франції (Association des Etudiants Ukrainiens en France, AEUF).

Щоб зареєструватися для участі в НМТ (який є еквівалентом, наприклад, французького випускного іспиту ВАС), потенційному вступникові/потенційній вступниці потрібно буде за допомоги спеціального сервісу, розміщеного на вебсайті УЦОЯО”, – йдеться у повідомленні AEUF.

На цьому сервісі кожен учень має самостійно створити персональний кабінет (зазначити особисті дані: реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, дані документа, що посвідчує особу). 

Після реєстрації у персональному кабінеті можна буде виконати такі дії:

  • зазначити реєстраційні дані (контактну інформацію, категорію «випускник поточного року» або «випускник минулих років», указати на потребу створення особливих (спеціальних) умов), 
  • вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет на вибір і населений пункт в Україні або за кордоном, де він / вона планує проходити НМТ, а також мову складання предметів сертифікаційної роботи;
  • завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру оцінювання якості освіти, натиснувши відповідну кнопку в сервісі.

Також в інтернеті вже опублікована покрокова інструкція та відео порядку реєстрації.

В Асоціації українських студентів у Франції також звертають увагу на кілька важливих нюансів:

“Багато українських учнів наразі перебуває за кордоном. Якщо ви продовжуєте дистанційно навчатися в українському закладі і саме в ньому здобудете цьогоріч повну загальну середню освіту — під час реєстрації не вибирайте категорії  «у закордонному закладі освіти», натомість з переліку виберіть «у закладі освіти України» і завантажте довідку з місця навчання про здобуття освіти у вітчизняному закладі. Під час реєстрації вказують, що навчаються в закордонному закладі освіти, лише ті вступники, які саме в закордонному закладі освіти здобудуть цьогоріч повну загальну середню освіту. Якщо ви цьогоріч здобудете середню освіту за кордоном, а не в Україні, — завантажте  копію нотаріально засвідченого перекладу довідки з місця навчання, у якій буде зазначено, що ви «завершуєте здобуття повної загальної середньої освіти в (місяць) 2024 року в (назва закордонного закладу освіти)».

Тестування проходитиме під час основних і додаткових сесій:

основні: 14 травня – 25 червня;

додаткові: 11–19 липня.

Відповідно до наказу також передбачено два періоди реєстрації осіб, які бажають узяти участь в НМТ, —  основний та додатковий.

Основний етап реєстрації осіб для участі в основних сесіях НМТ триватиме з 14 березня до 11 квітня включно.

До 15 квітня зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (змінити предмет на вибір на інший  чи змінити населений пункт в Україні / за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ).

У додатковий період (10–15 травня) матимуть змогу зареєструватися для проходження НМТ під час додаткових сесій особи, які не змогли цього зробити з поважних причин під час основного періоду реєстрації, та ті, хто реєструвався в основний період реєстрації, але їм було відмовлено в реєстрації. Зміни до реєстраційних даних можна буде внести до 19 травня.

З 08 травня для зареєстрованих учасників основних сесій НМТ з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних кабінетів запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Учасники ж додаткових сесій матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування з 8 липня. 

“З міркувань безпеки ми не публікуватимемо інформації про те, де на території України відбудуться тестування, ні на сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, ні на наших офіційних сторінках у соцмережах. Наполегливо рекомендуємо учасникам не розголошувати, де й коли проходитиме тестування, адже від цього може залежати безпека і їхня, і організаторів НМТ”, – наголосили в AEUF.

Інформацію про результати основних сесій НМТ за шкалою 100–200 балів буде розміщено в персональних кабінетах учасників до 2 липня, додаткових сесій – до 26 липня.

Магістерські  іспити  (ЄВІ) студенти  вищих навчальних закладів будуть здавати  у дві зміни 1 та 2 липня. Загальну інормацію щодо цього можна знайти на сайті ТУТ

Реєстрація триватиме з 7 по 29 травня включно на платформі УЦОЯО

Крім того інформацію про усі іспити та вступ до українських навчальних закладів можна знайти на сайті Посольства України у Франції.

Схожі публікації

Залишити коментар