Перші серії серіалу “Україна. Нескорені міста. Правдива історія” розкажуть дітям про Донецьк та Херсон

На дитячому телеканалі ПЛЮСПЛЮС вже вийшли перші серії великого проекту – анімаційного серіалу “Україна. Нескорені міста. Правдива історія”. 

Про це повідомила у FaceBook Світлана Ройз, сімейна та дитяча психологиня.

Важливі мультфільми. На телеканалі ПЛЮСПЛЮС прем’єра і одночасно продовження проекту: анімаційний серіал “Україна. Нескорені міста. Правдива історія”. Вже вийшли дві перші серії про Донецьк та Херсон”, – пише пані Ройз

У серії про Донецьк герої вивчають етапи створення міста: з Первісної доби до сьогодення, спостерігають за його розквітом і важкими історичними часами. 

“Під час своєї подорожі Квадрик, Трикутя і Кружко відвідали справжні Козацькі хутори, і будівництво першого заводу, який поклав початок розвитку міста. Насамкінець вони побачили, що донеччани завжди чинили опір російській агресії і залишалися гідними українцями”, – уточнює канал “ПЛЮСПЛЮС”.

За словами Світлани Ройз, поступово будуть публікуватися й наступні серії – про Харків, Миколаїв, Луганськ, Маріуполь. Всі серії можна знайти у списку відтворення “Україна. Нескорені міста. Правдива історія”.

“Це дуже ретельно, наче по пазлах, вибудований і зібраний, насправді, складний проєкт. Він зрозумілою для дітей мовою одночасно розповідає про історію та історії, пов’язані з містами, розвінчує пропаганду росії, яка стверджує, що ці міста споконвіку російські. Наша команда проводила кілька кіл історичних експертиз, щоб діти почули правду. А ще ми допомагаємо дорослим розповісти дітям про війну. І про нашу силу, людяність та нашу міць. Я вже читала схвалені відгуки на перші мультфільми. Всій нашій команді ціннісно важливий цей проєкт. Будемо раді, якщо він стане внеском в зростання дітей. Він про правду і про силу”, – зазначає психологиня.

Нагадаємо, раніше за версією Ради США з дитячої та юнацької книги (USBBY) дві українські книги потрапили до переліку найвидатніших у світі.

Схожі публікації

Залишити коментар