Україна розпочала процес щодо відкриття повітряного простору / Ukraine has started the process of opening its airspace

від Стожари

Відкриття повітряного простору України – це не лише економічне питання, але й питання гуманітарної допомоги, соціальної напруги та психологічного стану населення. Закритий повітряний простір значно шкодить українській економіці, обмежуючи торгівлю, туризм та інвестиції. Відкриття повітряного простору допоможе стимулювати економічне зростання та створити нові робочі місця.

Сили оборони України стримують російську агресію і ризики для цивільних літаків значно знизилися. Країна готова запровадити всі необхідні заходи безпеки для цивільних літаків, включаючи посилення протиповітряної оборони та співпрацю з міжнародними партнерами.

Україна подає заявки до Європейських та Американських безпекових регуляторів для підтвердження плану щодо відкриття повітряного простору. Про це повідомив Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на форумі «Україна. рік 2024», повідомляє Економічна правда.

О. Кубраков зазначив, що Україна веде консультації з Американськими та Європейськими регуляторами безпеки повітряного простору щодо підтвердження плану відкриття повітряного простору України. «Складний процес, але перші формальні кроки Україна робить вже зараз, саме в ці тижні ми подаємо офіційні заяви оцінку ризиків до відповідних регуляторів», зазначив міністр. При цьому, терміни відкриття не називають, звертаючись до надвисокої складності питання гарантування безпеки.

«Нам важливо щоб Американські та Європейські регулятори підтвердили наш алгоритм дій», – додав Кубраков.

Схожі публікації

Залишити коментар