Чи терористична Росія хоче миру? Відповідь – «ні». /// Does terrorist Russia want peace? The answer is no.

від Стожари

Історія й досвід тисячолітніх взаємин України з терористичним Кремлем, нещодавні події в Росії яскраво демонструють, що російському тоталітарному режиму й особисто керівнику В. Путіну не можна довіряти, тому немає жодного сенсу про щось із ним домовлятися, і це мають усвідомити всі у світі.

Президент Росії Володимир Путін надіслав Сполученим Штатам через непрямі канали сигнал про те, що він відкритий для обговорення війни в Україні. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на двоє наближених до Кремля людей, які захотіли залишитися невідомими.

Видання Bloomberg пише, що натяки на відкритість Росії до переговорів, навіть якщо вони нещирі, можуть допомогти посіяти розкол серед союзників України. Такі розмови можуть підірвати зусилля президента В. Зеленського заручитися підтримкою своєї власної формули миру, яка передбачає повний вихід Росії з окупованих територій.

Особи, близькі до Кремля, сказали, що сигнали були передані високопосадовцям США минулого місяця через посередника. Путін, за їхніми словами, готовий відмовитися від нейтрального статусу України і навіть остаточно відмовитися від можливого членства України в НАТО. Хоча ця нібито загроза була центральним російським виправданням для вторгнення. Водночас Путін прагне закріпити контроль над окупованими останніми роками територіями. Це приблизно 18% території України, зокрема і землі, захоплені після початку його вторгнення два роки тому.

Видання також в матеріалі продовжує, що публічно Путін не показав, що він готовий зупинитися на поточній лінії фронту. Україна неодноразово заявляла, що прагне звільнити всю землю, захоплену московськими силами, і відмовитися від неї було б політично складно для Зеленського.

Схожі публікації

Залишити коментар