В Україні запровадять множинне громадянство

від Стожари

Президент Зеленський сьогодні внесе до Верховної Ради законопроєкт про множинне громадянство. Він дасть змогу мати українське громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам, окрім громадян росії, а також іноземним добровольцям.

Про це він повідомив у зверненні з нагоди Дня соборності України.

Ролик записано поблизу Софійського собору, де 104 роки тому і проголосили Акт злуки. Президент сказав, що сьогодні соборність українців охоплює не лише обидва береги Дніпра, а обидві півкулі Землі.

“У кожному куточку якої 24 лютого пролунало «я українець». I`m Ukrainian. Пролунало на всіх континентах, де живуть наші люди. Ті, хто з початком повномасштабної війни незалежно від місця проживання6 народження, паспорту ствердно сказали я українець“, – сказав він.

Це і багатомільйонна діаспора, і лобісти українських інтересів у світі.

Також Зеленський підписав указ «Про історично населені українцями території російської федерації». За його словами, це означає «повернення правди про історичне минуле заради українського майбутнього».

Всі, хто не забув власне коріння і не дає світу забути про України. Всі, у чиїх жилах тече українська кров і у чиїх грудях б’ється вільне серце“, – долав Зеленський.

Президент сказав, що після багатьох років очікування вони нарешті зможуть стати українцями і за паспортом.

Сьогодні я вношу у Верховну Раду України ключовий законопроєкт, який дозволить ухвалити комплексні зміни до законодавства т а запровадити інститут множинного громадянства і дозволить мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам з різних країн світу, звісно, окрім громадян країн-агресора“, – сказав він.

Схожі публікації

Залишити коментар