Спільна прес-конференція з нагоди Всесвітнього дня релігії World Religion Day

від Стожари

В Україні здавна мешкають представники багатьох релігій і конфесій, багато- і малочисельних. До початку повномасштабного вторгнення в нашій державі було 35 000 релігійних організацій і понад сто різних релігійних течій. Тому важливим для суспільства є налагодження діалогу культур та релігій, мажоритарних і міноритарних, втілення спільних соціальних проектів, виважена державна політика у підтримці просвітницької, науково- дослідницької діяльності та впровадженні освітніх програм з метою отримання якісної наукової інформації й виховання суспільства в атмосфері плідної співпраці у взаємоповазі до світоглядних відмінностей один одного.

19.01.2023 о 12.00 відбудеться спільна прес-конференція Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, Української асоціації релігієзнавців та Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України з нагоди Всесвітнього дня релігії, інформує Державна служба України з етнополітики та свободи совісті .

Місце проведення – УКРАЇНСЬКИЙ КРИЗОВИЙ МЕДІА-ЦЕНТР, Київ, вул. Хрещатик, 2

Дата: 19.01.2023, час – 12:00.

Спікери:

  • Віктор Єленський – Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті;
  • Людмила Филипович – президент Української асоціації релігієзнавців;
  • Станіслав Носов – головуючий у ВРЦіРО, президент Української уніонної конференції Церкви адвентистів сьомого дня;
  • Олександр Саган – завідувач відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України;
  • о. Георгій Коваленко – ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості;
  • Руслан Халіков – релігієзнавець, керівник проєкту “Релігія в огні”.

Пряма трансляція україномовна – https://uacrisis.org/uk/pres-tsentr/stream , на сторінках у Фейсбуці – https://www.facebook.com/uacrisis.ua та Ютубі УКМЦ – https://youtube.com/@UkraineCrisisMediaCenterOnline?si=n2L7YcAdRzC8bPv- .

Англомовна – https://uacrisis.org/en/pres-tsentr/stream та на сторінці в Ютубі – https://youtube.com/@UACrisisMediaCenter?si=nEv7P05cSmJejFlb .

Телефон для акредитації :

WhatsApp/Telegram/Viber +380677915920 .

Довідково: Щорічно у третю неділю січня за ініціативи ООН увесь світ відзначає Всесвітній день релігії (World Religion Day). Свою історію свято веде з 1950 року, головною метою якого – наголосити на ідеї, що духовні принципи, закладені в основу світових релігій, гармонійні і що релігія – це, в першу чергу, сила для об’єднання світу, а не розбрату. Це дає привід ще раз звернути увагу на роль релігії в сучасному світі.

Схожі публікації

Залишити коментар