Презентовано новий дашборд для моніторингу ключових показників ввезення та обліку гуманітарної допомоги

від Стожари

Російський повномасштабний напад на Україну у лютому 2022 року спричинив небачену за останні десятиліття гуманітарну катастрофу в центрі Європи, в країні, яка знаходилася на шляху модерного розвитку від IT до аграрної сфери, від новітніх технологій державного управління до соціальних інновацій. Українці з-за кордону, мільйони людей та десятки держав з усього світу продовжують підтримувати Україну та її населення як в країні, так і поза її межами гуманітарною допомогою.

У рамках роботи Автоматизованої системи реєстрації та обліку гуманітарної допомоги презентовано новий аналітичний інструмент – дашборд «Гуманітарна допомога». Створенням дашборду займалось Державне підприємство «Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики», інформує Міністерство соціальної політики України.

За посиланням можна швидко та зручно подивитись інформацію про використання Автоматизованої системи, зокрема:

  • кількість зареєстрованих гуманітарних вантажів;
  • кількість зареєстрованих декларацій;
  • кількість зареєстрованих отримувачів гуманітарної допомоги.

За допомогою дашборду можна слідкувати як за кількісними показниками, так і проводити аналіз ефективності використання нової системи за певний термін.

Презентовано новий дашборд для моніторингу ключових показників ввезення та обліку гуманітарної допомоги

Принагідно нагадаємо, Автоматизована система реєстрації та обліку гуманітарної допомоги почала діяти 01.12.2023 минулого року. Ключова мета системи – забезпечити прозорий механізм ввезення та розподілу гуманітарної допомоги. За цей час у системі було зареєстровано 4 678 гуманітарних вантажів, подано 2 510 декларацій та зареєстровано 5747 отримувачів. Останній показник свідчить про збільшення Реєстру отримувачів фактично втричі завдяки онлайн реєстрації. Раніше рішення про внесення в Реєстр могла ухвалювати лише Робоча група при Мінсоцполітики, тепер процедура повністю автоматизована та відбувається у кілька хвилин.

Схожі публікації

Залишити коментар