Українці Італії звернулись з відкритим листом до Президента країни

від Стожари

Члени Координаційної Ради Українських асоціацій в Італії звернулись з відкритим листом до Президента Італії Серджо Маттарелла з проханням зупинити проросійську пропаганду в країні.

Ми, ті хто щодня бачить очі українських матерів, які вивезли своїх дітей у безпечне місце, знайшовши притулок в Італії, та матерів, які вже працювали в Італії до війни; їхні очі почорніли від сліз і сповнені молитвами за своїх дітей, яким сьогодні доводиться боротися з агресором. Ми ті, які вже 23 місяці щодня живемо у війні. Просимо вас зрозуміти наші почуття до Російської Федерації, яка офіційно є країною-агресором, державою спонсором тероризму, президент якої розшукується Міжнародним кримінальним судом за злочини проти людства“, – йдеться у зверненні за підписом 32 представників асоціацій, що входять до Координаційної Ради Українських асоціацій в Італії.

“Ми припускаємо, що ви не знаєте про те, що в Італії в різних містах великого національного масштабу російська пропаганда, залучаючи своїх італійських колабораціоністів, хоронячи історичну пам’ять про Італійський Опір, організовує презентації, різноманітні зустрічі, виставки та конференції.

Просимо вас замислитись і не піддаватися брудним іграм проросійської пропаганди, яка прагне занечистити громадську думку у вільній демократичній країні, яка твердо стоїть поруч зі страждальним українським народом”, – закликають українці.

Варто додати, що члени Координаційної Ради Українських асоціацій в Італії також провели перший спільний захід спрямований на анулювання провокаційного виступу балету з москви в театрі Грандінетті, Ламеція Терме.

19 січня на 21:00 в театрі Грандінетті, Ламеція Терме заплановано виступ балету з Москви. За кошти, які заробить ця трупа, будуть оплачені податки в бюджет росії. Ці кошти будуть продовжувати закупляти та виготовляти зброю для знищення наших дітей, нашої нації.

Схожі публікації

Залишити коментар