Союз Українських Організацій Австралії закликає австралійський уряд відправити в Україну Taipan

від Стожари

Союз Українських Організацій Австралії (AFUO) закликає уряд Австралії відправити в Україну списаний парк вертольотів Taipan, а не ховати їх на звалищі.

«Австралійські сили оборони заявили, що їм більше не потрібні ці гелікоптери. Але замість того, щоб переробити їх і погодитися з офіційним запитом України, Уряд вирішив розкласти їх на частини, віддати на металобрухт і закопати в землю», – сказав пан Стефан Романів OAM, співголова AFUO.

«Рішення невірне: 45 гелікоптерів Taipan більш ніж удвічі перевищать кількість вертольотів, які Україна отримала з початку війни. І при вартості в 920 мільйонів доларів це подвоїть обсяг підтримки Австралії для України на сьогоднішній день. Де мінус?» – сказав пан Романів.

Цього тижня AFUO порушила це питання в офісах міністра оборони Річарда Марлза та виконувача обов’язків міністра оборони Метта Тістлетуейта.

«Тайпани змінили б правила для України, допомагаючи посилити протиповітряну оборону та захистити країну та народ від варварського та жорстокого вторгнення Росії», — сказав пан Романів.

«Прем’єр-міністр сказав, що він підтримує Україну, але пакети підтримки стали меншими і рідшими. Майже два роки після початку повномасштабного вторгнення Росії Австралія ризикує просто стояти осторонь, замість того, щоб відстоювати те, що є правильним», – додав він.

«Уряд Австралії був рішучим прихильником України, але слова не допоможуть нам виграти цю війну. Ми закликаємо уряд Альбанезе скасувати своє рішення поховати тайпанів. Ми знаємо, що уряд може зробити краще, тому що він робив це раніше».

У неділю, 14 січня, о 14:00 українська громада збереться на сходах ратуші Сіднея.

Запрошуються ЗМІ.

Інші штати також будуть проводити скоординовані мітинги протягом найближчих тижнів.

Схожі публікації

Залишити коментар