В Україні стартує національний проєкт CDTO Campus з навчання лідерів цифрової трансформації

від Стожари

Уряд країни прагне, щоб кожна державна структура, громада, місто могли самостійно керувати процесами трансформації. Для цього потрібні люди з лідерськими здібностями, навичками цифровізації, які здатні ініціювати та втілювати зміни, створювати команди, правильно комунікувати проєкти.

Тож, головна мета проєкту — забезпечити державу кваліфікованими фахівцями для реалізації цифрових реформ, а також підготувати та підтримати держслужбовців, які працюють у сфері цифрової трансформації.

Про це повідомили на сайті Мінцифри.

Зазначається, що цифрова трансформація — це один з пріоритетів держави. Уряд прагне, щоб кожна державна структура, громада, місто могли самостійно керувати процесами трансформації. Для цього потрібні люди з лідерськими здібностями, навичками цифровізації, які здатні ініціювати та втілювати зміни, створювати команди, правильно комунікувати проєкти.

«Україна стала однією з перших країн у світі, яка запровадила посаду CDTO. Зараз 55 заступників із цифрової трансформації працюють у міністерствах, обласних адміністраціях та міських радах. Це люди, які стали драйверами цифрових змін. Нам потрібно більше ефективних менеджерів, які пришвидшуватимуть цифровізацію на національному та регіональному рівнях. Саме тому запускаємо CDTO Campus — місце, де формують цифрових лідерів. Ми розробили програми, які допоможуть вдосконалити знання і навички чинним та майбутнім CDTO», — пояснив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

CDTO Campus — стратегічний проєкт для України, адже він дасть змогу масштабувати цілі й проєкти Міністерства цифрової трансформації по всій країні. Крім того, його успіх пришвидшить реформи, які прискорять наш європейський вибір.

Подати заявку на навчання можна на офіційному сайті проєкту. 

Про навчання

Освітній проєкт містить 4 типи навчальних програм: довготривалих, короткотривалих, лідерських та custom programs (Персоналізовані програми). Вони побудовані на міжнародному та українському досвіді. Серед лекторів — професіонали з досвідом у цифровій трансформації держсектору та лідери думок у сфері цифровізації.

Кожен модуль — унікальний, з адаптованим змістом та акцентом на практичний досвід. Викладачі використовують різноманітні підходи від провідних практиків, зокрема гостьові лекції та аналіз реальних кейсів.

Навчання підійде для новачків та досвідчених держслужбовців цифрової трансформації, а також фахівців з приватного сектору, активістів, волонтерів, громадських діячів та IT-спеціалістів.  

Після завершення навчання випускники зможуть стати частиною проєктів, ініційованих Мінцифрою, координувати проєкти за участі множинних інституцій, розумітися на цифровізації, писати цільові програми, комунікувати, презентувати, впливати, знати адміністративні державні процеси, розбиратися в бюджетному процесі, залучати кошти від інвесторів, створювати та масштабувати команди. 

Схожі публікації