В італійському Римі відбулася поминальна хода зі свічками, приурочена до 90-х роковин Голодомору

від Стожари

Цими вихідними українці по всьому світі вшанували роковини Голодомору-геноциду 1932-1933 років. Памʼятні акції та заходи відбулися в десятках країн світу. 

В італійському Римі відбулася поминальна хода зі свічками, приурочена до 90-х роковин Голодомору – геноциду Українського народу. Про це повідомив Олесь Городецький, лідер української громади, Голова Християнського товариства українців в Італії.

На початку заходу до присутніх звернулися посли України в Італії та у Ватикані, відповідно, Ярослав Мельник та Андрій Юраш, депутат італійського парламенту Андреа Казу, історик, професор університету Тор Вергата, Андреа Романо, голова “Християнського товариства українців в Італії” Олесь Городецький, активістка громади та ініціатор конференції про Голодомор в університеті Тор Вергата Марина Решетар

У своїх промовах виступаючі розповідали про причини, перебіг та наслідки Голодомору,  чому він був Геноцидом Українського Народу, а не природним катаклізмом та закликали визнати Голодомор геноцидом Українського Народу ще й нижню  палату італійського парламенту – Камеру Депутатів. Майже в кожному виступі звучала тема російської агресії проти України”, – написав Городецький.

“Опісля, під звучання “Мелодії” Скорика та інших реквіємів, промовляючи “Ісусову молитву”, колона з запаленими свічками вирушила до Колізею. “Отче наш”, “Ісусову молитву” та духовний гімн України “Боже, великий єдиний” виконав хор Папської колегії ім. Св. Йосафата”.

Схожі публікації

Залишити коментар