Папа Франциск назвав Голодомор «раною», яка стала ще болючішою для України через війну

від Стожари

Папа Римський Франциск 26.11.2023 назвав Голодомор «роз’ятреною раною», яка стала ще болючішою для України через агресивну війну росії, що триває.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Виступаючи у Ватикані наступного дня після Дня пам’яті жертв Голодомору в Україні, Франциск зазначив, що «змучена» Україна вшановує пам’ять «геноциду, вчиненого радянським режимом, який 90 років тому призвів до голодної смерті мільйонів людей».

86-річний папа Римський Франциск виступив з телевізійною промовою з каплиці у Ватикані після того, як пропустив щотижневу недільну проповідь біля вікна з виглядом на площу Святого Петра через, як він сказав, запалення легенів.

Франциск закликав вірних продовжувати невпинно молитися за всі народи, які страждають через конфлікти, заявивши, що «молитва – це сила миру, яка зупиняє спіраль ненависті» і відкриває несподівані шляхи примирення.

Зазначимо, що терористична РФія 25.11.2023 здійснила найбільшу атаку безпілотниками на Україну з початку повномасштабного вторгнення, коли Україна вшановувала пам’ять жертв Голодомору 1932–33 років. Українські військові заявили про збиття 74 з 75 безпілотників, запущених Росією.

Схожі публікації

Залишити коментар