В Україні запустили єдину систему даних впливу на довкілля

від Стожари

За час повномасштабного вторгнення сума екологічних збитків, завданих російськими окупантами зростає з кожним днем. Окупація Запорізької та Чорнобильської АЕС, масовані обстріли енергооб’єктів і ТЕС, руйнування промислових заводів та фабрик, інших важливих споруд – це все доводить, що екологія на часі навіть під час війни.

Міндовкілля та Держстандарт запустили пілотний проєкт про ЕкоСистему, який систематизує інформацію щодо впливу бізнесу на довкілля. Про це повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. Зазначається, що ЕкоСистема стане єдиною точкою введення всієї довкіллєвої інформації, яку підприємства подають державі.

Метою проєкту є полегшення звітування бізнесу за вплив на навколишнє середовище. Тобто бізнесу не потрібно буде, як раніше, дублювати свої звіти або переносити одній й ті ж дані у різні форми – окремо для Міндовкілля та для Державної служби статистики України. Дані автоматично дублюватимуться у дві структури.

На першому етапі проєкту передбачають введення інформації про викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, скиди у водні об’єкти та водокористування.

Схожі публікації

Залишити коментар