Українці, які повертаються з-за кордону, можуть розраховувати на виплати для ВПО від держави

від Стожари

Згідно з даними українського МЗС, станом на 21.06.2023 року за кордоном перебувало 8 млн 177 тис. українців, значна частина котрих покинула рідні домівки, захищаючись таким чином від людиноненависницької агресії терористичної РФії.

Громадяни України, які повертаються з-за кордону, можуть отримати виплати для внутрішньо переміщених осіб від держави. Про це під час телемарафону заявила віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, інформує «ZN.UA» .

Ми проводили нараду 12 вересня і власне готуємо зміни до постанови №709, які будуть передбачати термін, після якого людям можуть відновити виплати. Зараз це питання обговорюється, але відразу скажу, ми обговорюємо питання 15-30 днів. Це той термін, після якого людям відновлять виплати, якщо людина повернулася жити. А також ми маємо ще один напрямок. До прикладу, людина виїхала з Маріуполя відразу у 2022 році у Європу і проживала там, хоче повернутися, і таким людям також будуть нараховувати виплати. Ми хочемо, щоб люди повертались і знали, що можуть тут розраховувати на допомогу від держав”, – повідомила Верещук, додавши, що постанову ухвалять до кінця вересня.

Раніше повідомлялось, що серед переміщених осіб 75% висловлюють намір повернутися додому: 12% – найближчим часом, 14% – хочуть повернутися, але ще почекають, 49% – повернуться після закінчення війни. Водночас 19% повідомили, що вже не повернуться додому.

Схожі публікації

Залишити коментар