Куба стурбована вербуванням своїх громадян Росією у війну проти України

від Стожари

Куба розкрила мережу торгівлі людьми, яка примушувала її громадян воювати на стороні Росії у війні в Україні, повідомило Міністерство закордонних справ країни. Про це пише агентство Reuters .

У заяві МЗС країни наводяться кілька деталей, що мережа торгівлі людьми діяла як у острівній державі Карибського басейну, так і в самій Росії. “МВС країни працює над нейтралізацією мережі торгівлі людьми, яка діє з Росії, щоб включити кубинців, які проживають там, до військових сил, які беруть участь у військових діях в Україні”, – йдеться в заяві уряду Куби. Примітно, що міністерство оборони Росії не відповіло на запит Reuters.

Росія, яка має міцні політичні зв’язки з комуністичною Кубою, вже давно є прихистком для кубинських мігрантів, які прагнуть уникнути економічної стагнації вдома. Окрім того, міністри оборони Куби та Росії на початку 2023 року обговорили розвиток спільних військово-технічних проектів на зустрічі в Москві. Але адміністрація президента Куби Мігеля Діас-Канеля заперечує будь-яку причетність до конфлікту в Україні.

Схожі публікації

Залишити коментар