У Торонто тисячі людей відзначили День Незалежності України

від Стожари

У Торонто 19 серпня близько 25 тис. людей взяли участь у святкуванні 32-ї річниці Незалежності України.

Про це Інформаційному порталу української діаспори “Стожари” повідомив референт Референтури преси УКТ «Просвіта» в Аргентині, член управи Конґресу українців Канади – відділ Торонто Хав’єр Апонюк Савич.

Українські прапори замайоріли в “Centennial Park”, близько 25 000 людей зібралися, щоб відзначити цю важливу дату.

Захід включав традиційний дитячий куточок, концерт, який тривав більше восьми годин за участю багатьох місцевих артистів,весь асортимент українських страв та «ярмарок», в якому брали участь громадські організації, а також місцеві підприємці.

«Для нашої спільноти життєво важливо вийти, вшанувати пам’ять, відсвяткувати разом українську стійкість, українську силу, українську культуру та українську любов до всього, що є правильним у цьому світі», – сказав Петро Штурин, голова Конґресу Українців Канади – відділ Торонто, який організував суботній захід.

В офіційному відкритті взяли участь різні представники муніципальних, провінційного і федерального урядів.

«Вони геніальні люди, працьовиті люди, і це те, що нам потрібно в Онтаріо», — сказав прем’єр-міністр Онтаріо Дуг Форд.

«Ми підтримуємо українців і всіх людей, які борються за свою свободу», — заявив лідер федеральних консерваторів П’єр Пуальєвр.

«Рішучість боротися за свободу, незалежність і демократію», – сказала мер Торонто Олівія Чоу.

«Це було святкування незалежності, і я думаю, що це місце, де люди збираються, щоб подвоїти свою рішучість, відновити енергію та поговорити про те, як ми збираємося забезпечити підтримку України, щоб вони виграли цю війну», сказав Іван Бейкер, депутат федерального парламенту який має українське походження.

В рамках офіційної програми також була відслужена панахида в пам’ять про всіх воїнів і мирних жителів, які загинули у цій війні, розв’язаній російською федерацією.

Дякую канадцям за допомогу“, – сказав пан Штурин і додав «Будь ласка, продовжуйте підтримувати всюди, де тільки можете, тривають надзвичайні збори коштів, тому що Україна потребує всього прямо зараз. Усім українським канадцям, благослови вас усіх Боже, ми любимо Канаду, Слава Україні».

Схожі публікації

Залишити коментар