У Києві відбувся VI Міжнародний ветеранський форум “Україна. Захисники. Майбутнє.”

від Стожари

У вівторок, 22.08.2023, у Києві відбувся VІ Міжнародний ветеранський форум “Україна. Захисники. Майбутнє”, організований Міністерством у справах ветеранів України. У щорічному масштабному заході взяли участь понад 500 учасників – українські ветерани й ветеранки, Захисники і Захисниці, представники української влади, члени урядів держав-партнерів, дипломати, представники громадськості, ветеранських організацій, ветеранського бізнесу та наших міжнародних партнерів.

Форум проходив у форматі панельних дискусій, на яких обговорюються питання державної ветеранської політики, здоров’я та реабілітації ветеранів, повернення ветеранів до цивільного життя та реінтеграції в громади. Відкрив VI Міжнародний ветеранський форум Президент України Володимир Зеленський. У своєму відеозверненні він зазначив, що цьогоріч держава заснувала нову українську політику – політику Героїв. Політику шани та створення можливостей для всіх наших Воїнів, для всіх наших ветеранів, завдяки яким Україна жива. І щоб реалізувати таку політику, українські урядовці представлять пакет першочергових рішень, щоб наші ветерани й ветеранки могли гідно інтегруватися в мирне життя після повернення з війни.

З війни завжди повертаються іншими, ніж ішли на неї. І тому це особливо складно – після всього, через що пройшов, після всього, що довелося пережити, після всіх втрат, які бачив… особливо складно будувати життя. Але ви Герої! Ви потрібні! Ви потрібні Україні! Кожен і кожна, хто б’ється заради України, хто наближав та наближає перемогу України. Мільйони людей воюють і працюють заради того, щоб Україна вистояла й захистила себе. Потрібні всі з цих мільйонів! Жодних втрачених доль! Жодних втрачених поколінь! Жодних втрачених можливостей! І, звичайно, не втратити часу. Часу життя”, – зазначив Володимир Зеленський.

Після урочистого відкриття та виступів почесних гостей розпочалася панельна частина Форуму. Під час трьох тематичних дискусій учасники обговорювали фізичне та ментальне здоров’я, спортивну реабілітацію, досвід відновлення ветеранів та ветеранок у світі, синергію влади, бізнесу та ветеранської спільноти, систему переходу від військової служби до цивільного життя. Також у межах VІ Міжнародного ветеранського форуму його учасники та гості ознайомилися з виставкою ветеранського бізнесу та поспілкувалися із Захисниками і Захисницями України.

Детальніше на сайті Урядового порталу.

Схожі публікації

Залишити коментар