Українські підлітки зможуть самостійно отримати безоплатну правову допомогу

від Стожари

На початку серпня 2023 року набирають чинності зміни до законодавства про безоплатну правову допомогу (БПД). Згідно з ними, діти, які досягли 14 років, мають право звертатися за БПД самостійно. Зараз отримати таку послугу може лише законний представник дитини.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Питання захисту прав дітей для системи БПД є одним із пріоритетних. Ми багато років проводимо інтенсивну роботу щодо поширення інформації і серед дітей, і серед їхніх законних представників, і серед партнерів про право дітей на отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги», – зазначила заступниця директора Координаційного центру з надання правової допомоги Наталія Марчук під час зустрічі з фахівцями служб у справах дітей Житомирщини.

Із 03.08.2023 набирають чинності зміни до законодавства про безоплатну правову допомогу, відповідно до яких діти, що досягли 14 років, зможуть самостійно звертатися по вторинну правову допомогу до бюро з питань, звернення з якими до суду дозволяється з цього віку. Упродовж 2022 року – першого півріччя 2023 року до системи БПД надійшло понад 6,7 тис. звернень щодо захисту прав дітей, у 3,2 випадків заявникам було надано вторинну правову допомогу.

Отримати безоплатну правову допомогу можна:

● телефоном у контактному центрі системи БПД за номером 0 800 213 103 в будні з 8:00 до 18:00, дзвінки безкоштовні;

● зателефонувавши через застосунок Telegram https://t.me/+380677213103;

● написавши у телеграм-бот «Безоплатна правова допомога» (https://t.me/LegalAidUkraineBot (кнопка «Отримати консультацію»);

● у найближчому бюро правової допомоги. Адреси можна переглянути за посиланням – https://bit.ly/42fQ3lW .

Готові правові консультації можна переглянути на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid: https://wiki.legalaid.gov.ua ).

Схожі публікації

Залишити коментар