До української «Просвіти» в Аргентині завітала президентка Києво-Могилянської фундації Америки

від Стожари

28 липня, УКТ «Просвіта» прийняла президента Києво-Могилянської фундації Америки Марту Фаріон, яка розповіла про поточний стан української громади в США, її організацію, інституції та проблему інклюзії нової імміграції у структурах громади.

Про це Стожарам повідомив повідомив Хав’єр Апонюк Савич, з посиланням на допис Юрія Данилишина – голова Управи УКТ «Просвіта» в Аргентині, регіональний віцепрезидент Світового конгресу українців  в Латинській Америці. 

“З багатьма прикладами та з легкістю, яку забезпечує володіння іспанською мовою доповідачки ( оскільки вона жила в Буенос-Айресі в дитинстві та юності) присутні мали змогу дізнатися та проконсультуватися про різні аспекти включення українських іммігрантів в американське суспільство, особливо в місті Чикаго, де живе та працює юристом пані Фаріон, і де є дуже активним громадським лідером”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дуже цікавим був синтез бачення різних міграційних хвиль, їх включення в соціальну та комерційну структуру Сполучених Штатів, їх розвитку та допомоги Україні, яку різні покоління надають сьогодні в контексті російського наступу.

“Управа товариства Просвіта високо оцінила можливість зустрічі, і, як традиційно, наша гостя вписалася в Золоту книгу установи, як президент Києво-Могилянської фундації Америки, як член Української Громади міста Чикаго та як Віцепрезидент Світового Конґресу Українців (СКУ). Шановна гостя, яка як ми б сказали, вже «частина сім’ї», подякувала за ініціативу та побажала нашому товариству нових успіхів, привітавши присутніх уже традиційним “Слава Україні – Героям Слава!”, – наголошує пан Юрій Данилишин

Схожі публікації

Залишити коментар