Світовий конгрес українців підписав меморандум про співпрацю з Міненерго

Міністр енергетики України Герман Галущенко та президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод під час зустрічі в Києві підписали меморандум про співпрацю для зміцнення енергосистеми та допомоги енергосектору.  

Про це повідомило Міністерство енергетики України.

«Міністерство енергетики України та міжнародна організація «Світовий конгрес українців» уклали Меморандум про взаєморозуміння для співпраці щодо реалізації заходів, спрямованих на невідкладне реагування, післявоєнне відновлення та більш сталий, інклюзивний та «зелений» економічний розвиток, що зробить енергетичну систему України більш стійкою до екологічних, технічних, соціальних та управлінських ризиків», – йдеться в повідомленні. 

Сторони домовилися про співпрацю під час пошуку енергетичного обладнання, необхідного для заміни пошкодженого внаслідок військових дій. Також співпрацюватимуть у розв’язанні питань залучення фінансування з державних та приватних джерел для підтримки та відновлення енергомережі.

Також передбачено координувати дії під час оцінювання збитків енергетичної інфраструктури, завданих військовими діями, розроблення дорожньої карти відновлення енергетичного сектору України. Герман Галущенко подякував представникам організації за допомогу українській енергетиці та підкреслив, що Міненерго відкрите для співпраці.

Під час зустрічі Павло Ґрод розповів, що Світовий конгрес українців започаткував платформу Energize Ukraine, у межах якої проводиться робота із залучення допомоги і збору обладнання для українського енергосектору.

«Сьогодні ми анонсуємо пожертву від американської компанії 1000 сонячних панелей, які ми передамо в Україну від імені СКУ. Ці панелі будуть спрямовані на побудову сонячних електростанцій у лікарнях. Це перша частина початкового пакета допомоги у межах платформи Energize Ukraine», – зазначив він.

Окрему увагу на зустрічі приділили питанням співпраці із залучення міжнародної допомоги для розмінування територій, на яких розташовані енергетичні об’єкти.

Нагадаємо, в рамках візиту делегації Світового конгресу українців (СКУ) до Києва, відбулася зустріч діаспорян з представниками Міністерства охорони здоров’я України, з Міністром оборони України, Олексієм Резніковим.

Крім того, делегація Світового Конґресу Українців переконалась, що “Кирило Буданов – легендарний керівник української розвідки. Той самий, від імені якого у росіян одразу починається паніка“, – наголосили представники СКУ.

А в Молдові, під час робочого візиту делегація Світового Конґресу Українців (СКУ) зустрілась з Президентом Молдови — пані Майєю Санду, та українською діаспорою в цій країні.

Схожі публікації

Залишити коментар