У Софії презентували збірку казок, написаних українськими дітьми

У Ситуаційному центрі «Відкриті двері» (Ситуационен Център Отворени Врати) в Софії у Всесвітній день біженців відбулася презентація збірки казок «Казкова школа», написаних дітьми тимчасових переселенців з України.

Про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Болгарії. 

«Книга, яка написана українською, болгарською та англійською мовами, містить оповідання маленьких українців, чиє життя змінила війна Росії проти України. За підтримки письменниці Вікторії Філіної, діти поділилися своїми емоціями, сподіваннями та натхненням щодо кращого майбутнього», – розповіли у диппредставництві.

Збірку казок підготовлено та видано в рамках спільного проєкту представництва UNICEF Bulgaria та Ситуационен Център Отворени Врати за фінансування Уряду США.

Зі словами вдячності та підтримки до учасників проєкту звернулися посол України Олеся Ілащук, представниця ЮНІСЕФ у Болгарії Крістіна де Брюїн, заступниця Посла США Андреа Брулет-Родрігез і керівник Ситуаційного центру «Відкриті двері» Андрій Ніколов.

Посольство нагадало, що з 24 лютого 2022 року понад 160 тисяч українців отримали тимчасовий захист у Болгарії, у тому числі близько 54 тисяч дітей. Також диппредставництво висловило щиру подяку Болгарії за гостинність, наданий прихисток і всебічну підтримку.

Нагадаємо, у Сумах відбулася реєстрація рекорду “Наймолодший автор двох виданих друком книг”.

Схожі публікації

Залишити коментар