10-річний житель Сум йде на рекорд “Наймолодший автор двох виданих друком книг”

У Сумах відбулася реєстрація рекорду “Наймолодший автор двох виданих друком книг”.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівниця Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова.

На рекорд претендує 10-річний Ілля Отрошенко. На момент виходу другої книги під назвою “Велика лісова пригода” юному письменнику виповнилося 10 років.

“Свою книгу хлопчик писав для важкохворих дітей, щоб хоч трішки підняти їм настрій. Планував її передати діткам 24 лютого 2022 року, але на заваді стала війна… Під час окупації міста, в особливо страшний момент, хлопчик боявся, що загине вся його сім’я. Батьки, щоб підтримати дитину, сказали, що всі виживуть, адже його книгу має побачити світ. Коли зрештою це трапилось, Ілля отримав настільки велику підтримку від українців, в тому числі й незнайомих, і тих, хто виїхав за кордон, що надихнувся й знову взявся за письменницькі справи. Навіть, відключення електроенергії не стали йому на заваді, і користуючись ліхтарем він продовжував роботу над “книгою світла, написаною в темряві”, як каже сам автор”, – зауважила пані Вєтрова.

Друга книга Іллі Отрошенка “Велика лісова пригода. Острів динозаврів” вийшла у світ за підтримки громадської організації “Цукр” та небайдужих людей. 240 примірників було передано дітям ВПО, вихованцям Сумського реабілітаційного центру та у Сумську обласну лікарню.

Презентація книги та реєстація нового рекорду відбулася 10 червня за адресою м. Суми, вул. Сумська-Нижньовоскресенська 6, міська бібліотека.

Схожі публікації

Залишити коментар