“Україна вже зараз відіграє роль східного флангу НАТО”: Резніков

від Стожари

Міністр оборони України Олексій Резніков очікує, що під час саміту НАТО у Вільнюсі стане зрозуміло, коли і яким чином Україна зможе стати повноправним членом Альянсу. За його словами, Україна вже зараз відіграє роль східного флангу НАТО.

Тому захист Європи для України – “не просто абстрактне поняття”. Про це він сказав в інтерв’ю виданню “Голос Америки”.

Міністр наголосив, що Україна завдяки роботі з країнами-членами Альянсу вже досягла вражаючих результатів у боротьбі з Росією. Також наша країна зібрала різноманітний арсенал озброєння та спорядження, організувала програми навчання в країнах НАТО та має логістичні маршрути з країн НАТО.

Тепер вся країна чекає на ясність: коли і як ми станемо повноправним членом Альянсу“, – зазначив він.

Резніков уточнив, що Міністерство оборони та Збройні сили України зараз прагнуть “добитися максимальної оперативної сумісності з країнами НАТО” за рахунок впровадження стандартів НАТО.

Наша мета – виконати все, що перебуває у компетенції Міноборони та ЗСУ, вибудувати всі практичні речі до такого ступеня, щоб у Вільнюсі було максимально звільнено простір для ухвалення необхідних політичних рішень на рівні керівників держав“, – резюмував Резніков, який сьогодні бере участь в офіційному засіданні комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

Нагадаємо, генсек Столтенберг повідомив, що “на найближчому саміті НАТО подасть чіткий сигнал, що готове прийняти Україну в Альянс”.

Разом з тим експерти зазначають, що наразі Росія проводиль інформаційну операцію проти України в НАТО, до неї активно залучає своїх агентів впливу, щоб унеможливити будь-які перспективи України в Альянсі.

Схожі публікації

Залишити коментар