В Україні створять реєстр громад, які постраждали внаслідок підриву РФією дамби Каховської ГЕС

від Стожари

Український уряд ініціює створення реєстру громад, які постраждали від катастрофи після підриву російськими терористами дамби Каховської ГЕС (06.06.2023) та якнайшвидше напрацює механізм компенсацій для людей.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль щодо ліквідації наслідків російського теракту на Каховській ГЕС, повідомив 11.06.2023 урядовий ресурс.

Маємо оперативно створити реєстр постраждалих громад, аби розуміти потреби кожного та мати основу для виділення коштів і компенсацій. Також на доручення Президента України Володимира Зеленського швидко напрацьовуємо механізм компенсацій для людей, які постраждали від підриву росіянами Каховської ГЕС. Маємо забезпечити як допомогу при відбудові житла, так і фінансову допомогу тим, хто втратив засоби для існування”, — наголосив Прем’єр-міністр.

За його словами, будуть проаналізовані потреби кожної громади у воді та напрацьовані швидкі технічні рішення для забезпечення водопостачання. “У короткостроковому пріоритеті — артезіанські свердловини, але в максимально короткі терміни маємо розпочати будівництво нових водогонів і насосних станцій. Дав відповідні доручення керівникам ОВА та профільним міністрам. Очікую вже наступного тижня подання на розгляд Уряду відповідних проектів рішень”, — підкреслив Денис Шмигаль.

Підтопленими залишаються понад 4300 будівель. Проте, загальна площа затопленої території зменшилася майже вдвічі, рівень води буде знижуватися до природних значень ще орієнтовно протягом двох тижнів.

Також обговорили наслідки підриву Каховської ГЕС для аграрного сектору та очищення від сміття територій після повені. До цих робіт будуть долученні всі обласні військові адміністрації України.

Схожі публікації

Залишити коментар