У Відні відбудуться кінопокази документальних стрічок про воєнні злочини рф в Україні

У віденському кінотеатрі Schikaneder Kino у середу відбудеться спеціальний показ українських документальних фільмів про російські воєнні злочини.

Про це повідомляється на сайті співорганізатора показу, австрійського Інституту наук про людину (IWM).

“3 травня о 20:15 Інститут наук про людину (IWM) та проєкт “Україна свідчить” (The Reckoning Project: Ukraine Testifies) представлять спеціальний показ українських документальних фільмів про російські воєнні злочини в кінотеатрі Schikaneder Kino у співпраці з This human world – Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини”, – йдеться у повідомленні.

У кінотеатрі глядачі зможуть побачити наступні стрічки:

“Чернігів. 03.03.2022” – після російських бомбардувань житлових кварталів Чернігова місцеві жителі розповідають, як вони вижили та втратили своїх близьких.

“Найстрашніші дні мого життя. Ягідне” – у маленькому селі російська армія утримувала в полоні 367 місцевих жителів у шкільному підвалі у Ягідному на Чернігівщині.

“Станція Краматорськ. Катя” – історія 12-річної дівчинки, яка втратила матір під час російського ракетного обстрілу залізничної станції міста Краматорськ на Донеччині.

“Поверніть мене татові” – фільм про те, як троє дітей з Маріуполя, яких насильно депортували до росії, ледве врятувалися від усиновлення в російській сім’ї.

“Лікарня в заручниках” – стрічка про роботу лікарні в умовах російської окупації у Снігурівці Миколаївської області.

“Втрачений рай. Віктор Маруняк” – голова окупованого села Стара Збур’ївка на Херсонщині Віктор Маруняк розповідає про тортури у російському полоні, після чого був змушений виїхати.

Після показу відбудеться дискусія з українською журналісткою та письменницею, співзасновницею The Reckoning Project Наталією Гуменюк, яка спеціалізується на висвітленні конфліктів.

Нагадаємо, раніше у Відні впіймали злочинця, який розмальовував будівлі російськими військовими і пропагандистськими символами, але прокуратура закрила справу

Схожі публікації

Залишити коментар