У Відні впіймали злочинця, який розмальовував будівлі російськими військовими і пропагандистськими символами, але прокуратура закрила справу

від Стожари

Кримінальне провадження за акти вандалізму і розпалювання ненависті, в спосіб замальовування українських стендів символами “Z” закрито.

Про це повідомив активіст Михайло Шеремета на своїй сторінці у Фейсбук.

Буква Z як російський військовий і пропагандистський символ восени викликала неабиякий резонанс у Відні. Управління захисту конституції знайшло ймовірного зловмисника. Але зараз кримінальне провадження припинено.

Український інформаційний щит і будівля, де тимчасово розміщується посольство Німеччини: на інформаційному стенді на Площі прав людини в центрі Відня літери Z і V майже десяток разів були намальовані червоною фарбою розміром до половини. метра заввишки.

Корнеліус Граніг, президент асоціації Ukrainehilfe, розповів про провокацію в Ö1-Morgenjournal: «Міністерство культури України створило невелику виставку, яка була показана в різних місцях європейських столиць, наприклад у Брюсселі, Парижі чи Берліні. Я не знаю, щоб подібні інциденти були деінде».

«Символ війни і військових злочинів» Ці дві літери стали символами російсько-загарбницької війни. Вони були намальовані на російських танках як розпізнавальні знаки. Зараз це також інтенсивно використовує російська пропаганда. Це нібито абревіатура гасла «За перемогу». Віденське відомство з охорони конституції змогло відносно швидко вийти на слід зловмисника та повідомило про нього за пошкодження майна та розпалювання ненависті. Однак прокуратура Відня припинила розслідування.

Ользі Кондратовій, яка вивчає право у Відні та Києві, це важко зрозуміти: «Подібні випадки були в Німеччині, і вони караються. Поширення цієї символіки підтримує не лише саму загарбницьку війну, а й усі військові злочини, скоєні російськими солдатами, зокрема такі злочини, як зґвалтування, тортури, вбивства мирних жителів, мародерство».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у роковини початку війни Росії проти України, Австрія запрошує для участі в засіданні Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), російських депутатів, які перебувають під санкціями ЄС і мріють про денацифікацію Європи і України.

Схожі публікації

Залишити коментар