Ветеран ТРО пробіг на протезах Бостонський марафон

Ветеран 206-го батальйону ТрО Артем Мороз, який сім місяців тому втратив обидві ноги,  на протезах зміг подолати 5 км на Бостонському марафоні.

Про це повідомила пресслужба 206-го батальйону територіальної оборони ЗСУ.

«Наш славетний боєць Артем “Тьомич” втратив ноги, але не силу духу. Він мріяв узяти участь в Бостонському марафоні, і ось результат: Артем – один із марафонців. Незважаючи на короткий термін загоєння ран, всупереч заборонам і пересторогам наш Тьомич пробіг марафон на протезах», – написав батальйон на ФБ.

«Він мав би їхати на візку, і штовхати, працювати руками. Але він помінявся зі своєю асистенткою ролями, вона сіла на візок, а він використовував візок як опору та штовхав», – також розповіла про ветерана журналістка Марічка Падалко.

Варто зазначити, Бостонський марафон — один з найстаріших і найпрестижніших у світі марафонських забігів, найстаріший з марафонських забігів, що проводяться щорічно. Член Асоціації міжнародних марафонів і пробігів і одночасно член ліги World Marathon Majors. Перший раз марафон в Бостоні був проведений в День Патріотів в 1897 році.

Раніше ми також писали про післявоєнну відбудову України та інтеграцію в мирне життя наших Захисників і Захисниць.

Схожі публікації

Залишити коментар