Міністр культури Естонії підтримує включення української писанки до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО

Українська діаспора долучилася до зустрічі посла України Мар’яни Беци з міністром культури Естонії Пірет Хартман, на якій обговорили спільне з Естонією подання про включення української писанки до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Естонській Республіці.

«Посол України в Естонії Мар’яна Беца 4 квітня зустрілася з Міністром культури Естонії Пірет Хартман. Ключовою темою зустрічі стала спільна з Естонією номінація «Писанка: українська традиція і мистецтво оздоблення яєць» для включення до Репрезентативного списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО», – йдеться в дописі.  

У зустрічі також взяли участь керівник Українського культурного центру у Таллінні Анатолій Лютюк, голова Конгресу українців Естонії Віра Коник і голова Асоціації українських організацій в Естонії Володимир Паламар, які свого часу й ініціювали спільну номінацію.

Як зазначила пані посол, спільне з Естонією подання про включення української писанки до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО дозволить зберегти та розвинути цю народну традицію не тільки в Україні, а й в Естонії.

Під час зустрічі наголошувалося на важливості збереження національних традицій та їх примноження.

Нагадаємо, Парламент Естонії ухвалив заяву, в якій засудив анексію територій України та оголосив росію терористичним режимом.

Крім того, в ЮНЕСКО оприлюднили звіт, щодо завданих росією збитків спадщині та об’єктам української культури.

Схожі публікації

Залишити коментар