У Таллінні покажуть фільм про героїв, які рятували мешканців Київщини

У Таллінні, в кінозалі SuperNova, 1 квітня відбудеться показ української стрічки «Область Героїв», організований у співпраці Посольства України в Естонії та Конгресу українців Естонії.

Про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці

В основу фільму «Область Героїв» автора та продюсера Олексія Комаровського лягли реальні історії мешканців міст Київщини під час російської окупації.

«Ця стрічка – перша масштабна кінореконструкція героїчних історій простих українців, які особисто зіграли головні ролі у кіно. І саме в цьому полягає унікальність кінострічки – це кіно без акторів. Глядач побачить відверту кіносповідь людей, які, ризикуючи всім, врятували тисячі життів в самому пеклі окупації: в Бучі, Ворзелі, Гостомелі, Ірпені й інших містах і селах», – йдеться в анонсі.

Саундтреками до «Області Героїв» стали найвідоміші хіти «Вільні Люди» українського гурту «Без обмежень» та «Думи» Півоварова та Дорофєєвої.

Фільм виробництва кінокомпанії IdeaFilms у партнерстві з Київською обласною військовою адміністрацією та за сприяння Державного агентства України з питань кіно.

Показ розпочнеться у суботу о 13.00 у кінозалі SuperNova (Balti media ja filmide kool, Tallinna Ülikool) за адресою Narva mnt 27.

Нагадаємо, діти, які пережили жахливі події під час російської окупації  Маріуполя, разом із професійними кураторами Ukrainian Film School зняли власний короткометражний документальний фільм «Мрії дітей міста Марії».

Схожі публікації

Залишити коментар