Діти, що пережили жахіття окупації в Маріуполі, зняли фільм «Мрії дітей міста Марії»

Діти, які пережили жахливі події під час російської окупації  Маріуполя, разом із професійними кураторами Ukrainian Film School зняли власний короткометражний документальний фільм «Мрії дітей міста Марії».

Про це йдеться в пресрелізі Ukrainian Film School, передає Україна молода.

«Учасники проєкту – діти, які вибрались з тимчасово окупованого Маріуполя. Діти, які не лише чули про війну, але й бачили її на власні очі. У нашому документальному фільмі ми хочемо поговорити про мрії. Для нас – це можливість дізнатися, про що діти мріяли раніше і якою є їхня найзаповітніша мрія зараз», – розповіла генеральна продюсерка проєкту та засновниця Ukrainian Film School, Альона Тимошенко.

Це вже друга «зміна» проєкту благодійних кіноканікул – першими участь у кінотаборі взяли діти з деокупованих територій на Київщині. Організатори проєкту впевнені, що, крім отриманих знань та навичок, гра в кіно допомагає дітям подолати стрес та відчути впевненість у власних силах і віру у щасливе завтра.

Разом з викладачами-практиками 14 учасників створили  сценарій, підбирали локації, реквізит, костюми і працювали з камерою. Герої проєкту – діти віком від 8 до 15 років. Режисером-постановником стрічки виступив Тарас Ткаченко – куратор режисерського курсу кіношколи та автор кінохітів «Чорний ворон» та «Гніздо горлиці».

Оператором-постановником — випускник та викладач кіношколи Євгеній Васильченко («Доброволець»).

За офіційними даними, російські окупанти вбили в Маріуполі близько 87 тисяч людей. Прем’єра стрічки відбулася 4 вересня.

Ukrainian Film School – перша українська кіношкола на базі найбільшої у Східній Європі кіностудії FILM.UA. Кіношкола виховує нове покоління працівників української кіноіндустрії.

Як повідомлялося, 5-річна дівчинка з 9-річним братом зібрали для ЗСУ понад 35 тисяч гривень.

Схожі публікації

Залишити коментар