Від продажу арештованого аміаку, який належав росіянам, Україна отримала 1,32 млрд. гривень

від Стожари

Реалізований російський аміак, який був арештований співробітниками Бюро економічної безпеки (БЕБ) України. Аміак раніше належав компаніям та фізичним особам з Росії. Майно було заарештовано, щоб запобігти продажу та виведенню цих актів за кордон. За результатами продажу п’яти партій аміаку вагою близько 42 тисячі тонн отримано понад 1,32 мільярда гривень.

“З метою максимально швидкого перерахування цих коштів для потреб ЗСУ, за погодженням з урядом, вони перераховуються на придбання військових облігацій. Спільними зусиллями забезпечуємо фінансування та підтримку ЗСУ. Разом наближаємо нашу перемогу над російським агресором”, – зазначають в БЕБ.

У відомстві також зазначають, що детективи БЕБ, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, здійснюють досудове розслідування у 22 кримінальних провадженнях, за ознаками кримінальних правопорушень в економічній сфері суб’єктами господарської діяльності, бенефіціарними власниками яких є громадяни РФ та Білорусі.

“Загальна орієнтовна вартість усіх активів Росії та Білорусі (фізичних та юридичних осіб) арештованих співробітниками БЕБ становить понад 41 мільярд гривень”, – йдеться в повідомленні бюро.

Схожі публікації

Залишити коментар