Голова Українського центру безпеки та співпраці виступив перед політиками і громадськістю під час демонстрації у Мюнхені

від Стожари

18 лютого на головній площі Мюнхена під час проведення Саміту міністрів закордонних справ G-7 та Мюнхенської безпекової конференції відбулася демонстрація із закликом підтримати виключення рф з Радбезу ООН.

На демонстрації голова Українського центру безпеки та співпраці звернувся до учасників поруч з членами Бундестагу – очільниками комітетів, членами різних партій.

«Кожен українець на фронті й по цілому світу сьогодні є бійцем у нашій найбільшій національно-визвольній боротьбі. І так само, як сили оборони перемелюють ворога під Бахмутом і Вугледаром, нашим щоденним завданням є знищення російського впливу в кожній країні світу», – заявив очільник УЦБС.

Результати не забарились: на Мюнхенській конференції було прийнято рішення щодо навчання пілотів ЗСУ на базах НАТО, що може згодом означати надання Альянсом винищувачів різних типів. Також премʼєр-міністр Великої Британії заявив про постачання Україні далекобійних боєприпасів та систем ППО, що допоможе захистити небо над Україною від російcьких ударів.

«Сьогодні у Німеччині, раніше в інших європейських країнах, бачу постійні підтвердження, що Україна об‘єднала навколо себе світ. Але найголовнішого світ ще не зробив – не припинив сподівання, що з росією можна домовитись, що рф можна саджати за спільний стіл з демократичними державами в міжнародній інституції, відповідальній за мир на планеті», – сказав у виступі Сергій Кузан.

Депутати Бундестагу та делегація УЦБС у Мюнхені

Ключовими гостями заходу були: Anton Hofreiter & Jamila Schäfer (Депутати Бундестагу, політичні діячі з Альянсу 90/Зелені – німецька політична партія), Marie-Agnes Strack-Zimmermann (голова комітету Бундестагу з питань оборони), Florian Hahn (депутат Бундестагу, політичний діяч з правоцентристської християнсько-консервативної політичної партії), Ronja Endres (Президенс соціально-демократичної партії Німеччини), Prof. Carlo Masala ( професор міжнародної політики Мюнхенського університету Бундесверу).

9 років тому російська зброя вперше потрапила на територію України під час Євромайдану, щоб залякати українців. Вже 362-й день як росія, не змінюючи терористичної тактики, продовжує свої намагання залякати. Тепер ракетами: бомблячи будинки, вбиваючи людей, стираючи з лиця землі цілі міста.

Голова УЦБС  звернувся до усіх, хто підтримує Україну: держава-терорист не може впливати на рішення, які стосуються світового миру. рф – не місце у Раді Безпеки ООН.

Схожі публікації

Залишити коментар