До роботи Центру кібероборони НАТО вперше долучаться українці

Українські фахівці Держспецзв’язку вперше долучаться до роботи Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО.

Про це повідомили на сайті РНБО у понеділок, 20 лютого.

Зазначається, що приєднання України до Центру кібербезпеки НАТО є значним досягненням у частині посилення міжнародної взаємодії у сфері кібербезпеки та кібероборони, а також важливим кроком на шляху до вступу України в НАТО.

Також це сприятиме посиленню можливостей Національної системи кібербезпеки України та обміну досвідом між Україною і країнами-членами цього центру.

Підкреслюється, що українські фахівці матимуть доступ до величезної бази знань, зможуть брати участь у спільних кібернавчаннях і проводити разом з партнерами дослідження у сфері кібербезпеки, зокрема у сфері захисту критичної інфраструктури.

Надалі передбачається присутність на ротаційній основі у кіберцентрі НАТО (CCDCOE) представників й інших основних суб’єктів національної системи кібербезпеки – СБУ та Міноборони.

Нагадаємо, на щорічному закритому заході НАТО Tide Spirit презентували українську систему ситуаційної обізнаності Delta, що забезпечує військових різноманітними даними про противника та координацію сил на полі бою.

Також українська система управління військами створена швидше (та дешевше) за аналог Пентагону.

Схожі публікації

Залишити коментар