Зеленський виступив у британському парламенті, йому аплодували стоячи

Візит Володимира Зеленського у Велику Британію не був анонсованим. Український президент приземлився у Лондоні зранку в середу, 8 лютого. Прямо на злітній смузі його особисто зустрічав прем’єр Ріші Сунак (це був вияв особливої поваги).

Під час його історичного звернення до британських парламентаріїв президенту України Володимиру Зеленському аплодували стоячи. Він закликав британстких лордів, високопосадовців та світову спільноту створити «коаліцію літаків», щоб у подальшому надати їх Україні для захисту від російського агресора. 

Про це інформує Офіс Президента.

Президент України став першим іноземним лідером, який звернувся до британських парламентарів у Вестмінстер-холі, найстарішій частині парламенту, після колишнього лідера М’янми Аунг Сан Су Чжі у 2012 році. Зеленський увійшов до знаменитої зали під бурхливі оплески парламентаріїв, уточнює Sky News.

Під час свого виступу у британському парламенті Президент Володимир Зеленський подарував спікеру Палати громад Ліндсею Гойлу шолом пілота українського винищувача з надписом і закликав надати Україні літаки.

Він подякував усім жителям Англії та Шотландії, Уельсу та Північній Ірландії за їх підтримку.

«Я піду сьогодні із парламента, заздалегідь подякувавши вам за потужні британські літаки»,— сказав Володимир Зеленський.

У межах візиту до Великої Британії Президент України Володимир Зеленський разом із Прем’єр-міністром Сполученого Королівства Ріші Сунаком також відвідав військову базу Bovington Camp, на якій відбувається підготовка українських військовослужбовців.

Глава держави ознайомився з навчанням українських екіпажів на британському основному бойовому танку Challenger та іншій броньованій техніці. Президентові продемонстрували практичні елементи тренувального курсу.

Володимир Зеленський також поспілкувався з військовими та командуванням бази.

Президент України Володимир Зеленський після візиту у Велику Британії може відправитися до Франції. У Парижі глава держави зустрінеться з французьким лідером Емануелем Макроном. Про це повідомляє французький телеканал BFMTV

«Після візиту до Лондона, президента України Володимира Зеленського очікують у Парижі вже цієї середи ввечері», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що офіційних коментарів з Офісу українського президента щодо візиту Володимира Зеленського в Париж не надходило.

Нагадаємо, наприкінці січня пан Зеленсткий розкритикував позицію федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо постачання важких танків для ЗСУ. 

Схожі публікації

Залишити коментар