“Ти можеш дати Леопарди? Ну, так дай!”: Зеленський розкритикував позицію Шольца щодо поставок танків Україні

від Стожари

Президент України Володимир Зеленський розкритикував позицію федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо постачання важких танків для ЗСУ. Ця техніка потрібна нашій країні для захисту, і вона “не поїде” територією РФ.

«Леопарди не поїдуть територією Росії, ми захищаємося. У нас щодня гинуть люди», – наголосив Президент України в інтерв’ю порталу Tagesschau.

Володимир Зеленський заявив: “Ну дивіться, хлопці, ви дорослі, звичайно, можете там ще півроку говорити, мірятися впливом, але у нас кожен день гинуть люди. А можна не якщо і якби, а просто: “Ти можеш дати “Леопарди”? Ну дай”. Ми ж не наступаємо. “Леопарди” ці, якщо хтось переживає, не поїдуть територією Російської Федерації. Ми захищаємося“.

За словами президента, рішення за чи проти постачання танків Leopard є політичним.

“А якщо немає політичної волі з якогось питання, то можна й не шукати виправдань. Тоді ви кажете: Ні! Зайве говорити, що щось чи хтось ще не готовий”, – сказав Зеленський.

Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що постачання бойових танків Leopard для України є можливим – наразі уточнюються окремі моменти. Він також запевнив, що рішення знайдуть швидко.

Нагадаємо, наразі, багато європейських країн, включаючи Польщу та Фінляндію, висловили готовність передати Україні танки Leopard. Але для цього, відповідно до закону про експорт озброєння, потрібен дозвіл Німеччини. Однак уряд ФРН поки не схвалив поставки.

До слова, журналіст Василь Голод, який брав інтерв’ю у Президента України, на своїй сторінці у twitter написав:
Я зустрів чоловіка, який здавався втомленим, але все одно продовжує. Чому Володимир Зеленський це робить, зрозуміло з кожної його відповіді. Україна бореться за своє виживання і залежить від підтримки

Схожі публікації

Залишити коментар