“Разом ми єдині”, у Торонто відкрилася виставка митців з України, які змушені були залишити батьківщину через війну

від Стожари

“Разом ми єдині”, під такою назвою у Торонто відкрилася виставка кількох митців з України, які змушені були залишити батьківщину через війну.

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомив референт Референтури преси УКТ «Просвіта» в Аргентині, член управи Конґресу українців Канади – відділ Торонто Хав’єр Апонюк Савич.

Відкриття виставки мистців з України відбулося 5 лютого в Ґалерії Канадсько-української мистецької фундації.

На огляд публіці у залі Канадсько-української мистецької фундації представлено роботи, які більшість митців створили вже поза стінами рідних майстерень. Тому, окрім високого рівня виконання, вартості творам додає факт народження їх у непростих побутових умовах, із якими авторам довелося зіткнутися на чужині. Втім, як зазначив під час виступу директор КУМФу, відомий митець Олег Лесюк, ця виставка є найкращим свідченням того, що українські митці не складають своєї зброї і через власну творчість також долучаються до Перемоги.

Свої роботи представили подружжя Дарії та Миколи Журавлів, Ярина Брик, Дмитро Кушнірук, Віктор Дейсун, Віктор Цапко, Марія Барніна.

Виставку можна оглянути у приміщенні Ґалерії КУМФ до 26 лютого 2023 р. За словами організаторів, це добра нагода, щоб усіляко підтримати новоприбулих мистців в Канаді.

Схожі публікації

Залишити коментар