Книга «30 війн із Zаклятим сусідом»: Також у відеоформаті та в англомовній версії

У Національній історичній бібліотеці України 25 січня відбулася презентація друкованої версії проєкту АрміяInform «30 війн із Zаклятим сусідом». Ця прекрасна робота має текстову і аудіовізальну форму подачі в мережі. Крім того, вже надрукована й книга українською та англійською мовами.

Про це повідомляється на ФБ-сторінці бібліотеки.

“25 січня у читальній залі Національної історичної бібліотеки України відбулась зустріч із почесним краєзнавцем України, журналістом і громадським діячем Євген Букет за участю керівника інформаційної агенції Міністерства оборони України «Армія Inform» підполковника Віталія Саранцева та доктора історичних наук і журналіста Ігоря Гирича. На заході було презентовано біобібліографічний покажчик «Євген Васильович Букет» та медіапроєкт «30 війн із Zаклятим сусідом»”, – розповіли співробітники Національної історичної бібліотеки України.
 

«30 війн із Zаклятим сусідом» – проєкт за ініціативи «АрміяInform», який має 30 випусків та коротких історій у текстовій та аудіовізуальній формі. Також була надрукована однойменна книга українською та англійською мовами. Проєкт розповідає про 30 війн із росією, які велися понад тисячоліття, починаючи ще з Східних походів Святослава Хороброго (964–966 років) і закінчуючи теперішнім широкомасштабним вторгненням рф в Україну.

Віталій Саранцев та Євген Букет поділилися власним досвідом створення і реалізації проєкту, а також відповіли на запитання гостей, відбулась цікава і насичена розмова.

 
Окрім того, Віталій Саранцев подарував Національній історичній бібліотеці України альбом «Воїни світла, добра, життя» (виданий агенцією «АрміяInform») з фотографіями воєнних кореспондентів, які від початку війни працюють на лінії зіткнення та фіксують на світлинах наших захисників.
 
У біобібліографічному покажчику «Євген Васильович Букет» зібрано більше тисячі публікацій дослідника Євгена Букета.
 
Упорядники видання – бібліографи Національної історичної бібліотеки України Тетяна Приліпко та Світлана Смілянець під науковим керівництвом історика Ігоря Гирича. Ігор Борисович розповів про свою участь у роботі над бібліографічним покажчиком та поділився досвідом спілкування з автором.
 
На презентацію були запрошені офіцери Збройних Сил України та представники українських бібліотек та установ.
 
Євген Васильович особисто надав гостям заходу підписані примірники видань. Для учасників презентації було проведено екскурсію у науково-дослідному відділі стародрукованих, рідкісних і цінних видань.

Як повідомлялося, Британське видавництво Thames & Hudson випустило англомовну книгу «Скарби України: культурна спадщина народу» (Treasures of Ukraine: A Nation’s Cultural Heritage).

Схожі публікації

Залишити коментар