У Великобританії видано книгу про українську культурну спадщину

Британське видавництво Thames & Hudson випустило англомовну книгу «Скарби України: культурна спадщина народу» (Treasures of Ukraine: A Nation’s Cultural Heritage).  

Про це йдеться на сайті видавництва.  

У книзі демонструється понад сотня найвидатніших артефактів та пам’яток історії – від візантійських ікон і дерев’яних церков до золотокупольних соборів, народного мистецтва й авангардних шедеврів. «Скарби України» розповідають про багату культурну  спадщину країни, яка зараз зазнає руйнування та спустошення від варварського сусіда.

Про значення творів мистецтва розповідають відомі художники, куратори та критики, розкриваючи складну історію нації та її вплив на сьогодення.

«Від розвитку давніх культур, таких як Трипілля та Скіфія, до ранніх держав, таких як Київська Русь і козацька Гетьманщина, до світанку модернізму та вражаючих сучасних творів мистецтва.

«Скарби України» нагадують нам, що мистецтво та історичні пам’ятники є потужними джерелами колективної пам’яті та ідентичності», – йдеться в описі.

Також у видавництві повідомили, що всі отримані кошти з продажу книги будуть передані в Український ПЕН* для допомоги українським авторам і підтримки музеїв в Україні.

Варто зазначити, діяльність Українського ПЕН спрямована насамперед на захист свободи слова та прав авторів, сприяння розвитку літератури та міжнародному культурному співробітництву. ПЕН в Україні організовує правозахисні акції, ініціює написання відкритих листів та звернень, пов’язаних із порушенням прав та свобод авторів. Окрім того, Український ПЕН має свої премії 

*”ПЕН” (“PEN”) – це абревіатура, утворена від англійських слів “poets”, “playwrights”, “essayists” та “novelists” – “поети”, “драматурги”, “есеїсти” та “романісти”. Англійською слово “pen” означає “ручка”.

Як повідомлялося, Укрпошта випустила благодійну марку, присвячену 300-літтю Григорія Сковороди. Кошти з продажу спрямують на відбудову знищеного музею на Харківщині.

Схожі публікації

Залишити коментар