Етнічні угорці спростували заяву Будапешта про мобілізацію на Закарпатті

від Стожари
Українські етнічні угорці відповіли на проросійську заяву глави МЗС Угорщини Петера Сійярто про мобілізацію на Закарпатті. 

Депутат Закарпатської обласної ради, доктор філософських наук, професор Ужгородського національного університету Федір Шандор, відомий як «професор з окопа», який у перший день повномасштабної війни пішов захищати Україну, написав на своїй сторінці у Facebook, що подібні заяви є нічим іншим як «спробою посварити українців та угорців, які проживають на Закарпатті».

За його словами, «хибну інформацію про закарпатських угорців» поширюють російські агенти в Угорщині та Україні, щоб посіяти розбрат у суспільстві.

«Закарпатські угорці – добропорядні громадяни України. Тисячі закарпатців всіх національностей (і угорці в тому числі) взяли в руки зброю і пішли воювати – бо ми не хочемо, щоб російські окупанти прийшли в Закарпаття і вбивали наших рідних. Ми всі пам’ятаємо, як це було в минулому столітті, пам’ятаємо про «маленькій робот» і концтабори для угорців, які організували росіяни. Зараз на фронті закарпатські угорці захищають свою землю і свої сім’ї від російських окупантів. Ми вдячні нашим друзям з Угорщини, які в цей складний час допомагають нам», — зазначив він.

Федір Шандор також звернувся до зрадників свого народу: “тим, хто зрадив свій народ і перейшов на службу до Росії, хочемо сказати одне – не заважайте нам. Добро і правда все рівно переможе – а російське зло програє”, – підкреслив Шандор.

Нагадаємо, днями глава МЗС Угорщини Петер Сійярто звинуватив Україну в нібито жорсткій мобілізації закарпатських угорців та заявив, що наполягає на переговорах, щоб зупинити кровопролиття. Його голослівну заяву підхопили російські та проросійські угорські та українські ЗМІ, всіляко нагнітаючи істерію та розпалюючи ненависть та ворожнечу.

Схожі публікації

Залишити коментар