Результати навчання наших школярів за кордоном зарахують в школах України – Шкарлет

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі національного телемарафону заявив, що учні, які через війну виїхали за кордон, не повинні навчатись паралельно з українською програмою. МОН не встановило жодних вимог щодо такої обов’язковості.

Про це пише Освіта.ua.

За словами міністра, є відповідне розʼяснення МОН, у яких чітко зазначено, що результати навчання школярів у закладах освіти за кордоном мають бути зараховані в українських школах після їхнього повернення.

Для зарахування результатів навчання дитини за кордоном має бути надана відповідна довідка до української школи.

«Чітко хочу зазначити, що ніяких вимог обов’язковості паралельного навчання, наприклад, в закладі освіти Польщі і одночасно в українському закладі освіти немає. Сьогодні є чіткі механізми визнання результатів навчання в інших країнах. І це показав і перший семестр, і зараз показує другий семестр. Абсолютно всі діти атестовані, табельовані», – сказав міністр.

Він також підкреслив, що сьогодні особливості освітнього процесу дитини визначаються національним законодавством країни перебування.

«Саме це ми обговорювали з моїми колегами-міністрами з інших країн», – зазначив пан Шкарлет.

Нагадаємо, Служба освітнього омбудсмена провела опитування щодо проблем і переваг навчання українських школярів за кордоном.

Схожі публікації

Залишити коментар