Пізнавальний фільм про найбільший у світі військово-транспортний літак АН-124 «Руслан»

З нагоди 40-річчя з дня першого польоту військово-транспортного літака Ан-124 державне підприємство «Антонов» презентувало пізнавальний фільм.

Про це розповіли на сторінці підприємства у фейсбуці.

У компанії зазначають, що історія створення літака та його розвитку дуже багатогранна. У глядачів є можливість пізнати історію легендарного літака АН-124 словами його розробників, будівників, льотчиків та експлуатантів.

Відзначимо, що 24 грудня 1982 року свій перший політ зробив найбільший у світі військово-транспортний літак Ан-124 «Руслан», створений в ОКБ Олега Антонова.

Нагадаємо, Ан-124 «Руслан» — український літак, який є найбільшим серійним вантажним літаком у світі, а до появи Ан-225 «Мрія» був найбільшим літаком. Перший політ дослідний зразок літака здійснив 24 грудня 1982 року в Києві.

24 грудня 1982-го року Ан-124 виконав перший політ. Літак вирулив на заводського аеродрому у Святошині. Пілотували його заводські льотчики-випробувачі. Протягом години виконали програму з визначення деяких характеристик стійкості і керованості і пішли на посадку в Гостомелі.

В серпні 2022 року до Дня Незалежності України над полем у Данії здійнялася «Мрія».

Схожі публікації

Залишити коментар