Українці Португалії закликали уряд країни перетворити посольство рф на центр для біженців

від Стожари

Українці, які проживають у Португалії, підготували петицію до влади Лісабона з проханням перетворити російське посольство на простір для прийому та проживання переміщених внаслідок російської агресії осіб.

Відповідну петицію представили представники Спілки українців у Португалії, 29 грудня, під час мітингу біля російського посольства.

Учасники акції, закликали підтримати петицію до влади Лісабону про перенесення російського посольства у меншу будівлю, а у приміщенні за адресою Rua Visconde de Santarém, 57, створити Центр прийому переміщених українців.

«Приміщення, яке займає зараз посольство рф у Лісабоні, залишилося за москвою після розвалу срср. Це великий комплекс споруд, з житловими приміщеннями для дипломатів та їх родин, якій не можна порівняти з посольством Португалії в москві. Таким чином, порушується співмірність», – заявив голова Спілки українців у Португалії, регіональний віцепрезидент Світового конгресу українців у Західній і Південній Європі Павло Садоха.

Пан Садоха також додав, що головним питанням петиції українців у Португалії є вимога відшкодування росією завданих збитків: “в Португалії є нерухомість і інвестиційні капітали росіян, які підтримують путіна. Якщо Європейський парламент визнав росію – спонсором тероризму, то їхнє майно і кошти повинні конфісковуватися як відшкодування за заподіяну шкоду“.

Петицію можна підписати за посиланням.

Під час акції представники української громади також звернуться до Генерального секретаря ООН Антоніу Ґутерріша з проханням підтримати виключення росії з ООН та проведення мирного саміту у лютому 2023 року.

На завершення мітингу, на якому було присутньо багато португальських журналістів, представники Спілки також оголосили про започаткування акції збору коштів для закупівлі генераторів та енергостанцій для України.

Схожі публікації

Залишити коментар