За версією The New York Times книга про культурну спадщину України стала одним з найкращих видань 2022

Книга «Скарби України: культурна спадщина народу» потрапила до рейтингу найкращих мистецьких видань 2022 року за версією The New York Times.

Список оприлюднили на сайті NYT.

«Книга знайомить нас із більш ніж 100 споруд та арт-об’єктів, від епохи Бароко до сучасних бомбосховищ у країні, яку ми нарешті сприймаємо як серце Європи. Ця книжка ілюструє культуру, яка сьогодні опинилася під загрозою. Зрештою, деякі роботи, зображені в цьому виданні, вже зруйновані. Війна в Україні – це зокрема й культурна війна», – зазначають автори рейтингу.

Видання складається з 8 розділів у хронологічному порядку та містить понад 220 ілюстрацій: від скіфського золота та візантійських ікон й до шедеврів авангарду та політичного мистецтва.

Передмову до видання написав український письменник Андрій Курков, а серед авторів – український архітектурознавець та культуролог Андрій Пучков, мистецтвознавиця, кураторка виставок та редакторка Діана Клочко, історик Максим Яременко і мистецтвознавиця Мирослава Мудрак.

Видання можна придбати на сайті Amazon.

Як повідомлялося, Британське видавництво Thames & Hudson випустило англомовну книгу «Скарби України: культурна спадщина народу» (Treasures of Ukraine: A Nation’s Cultural Heritage). 

Схожі публікації

Залишити коментар