На благодійному аукціоні в Чикаго для України зібрали понад 60 тисяч доларів

від Комарі Альберт

В американському місті Чикаго в рамках благодійного аукціону, який організувало Українське лікарське товариство Північної Америки, вдалося зібрати понад 60 тисяч доларів.

Про це повідомив президент Світової федерації українських лікарських товариств , професор ЛНМУ імені Данила Галицького Андрій Базилевич.

Також під час благодійного заходу організатори продали дві картини, які напередодні було передано зі Львівщини. Власниками мармурової картини “русский воєнний корабель…”, створеної каменярами фірми “Stone by stone” з Хоросно та релокованої із Харкова компанії “mODriz”, стали лікарі Іван та Наталія Кухар з Бетендорфа, штат Айова. Подружжя віддало за цей лот 3,5 тис. доларів США.

Ще одну картину, авторства медика з 24-ї бригади ім. Короля Данила Михайла Гавриліва за 900 доларів придбав Андрій Крук з Чикаго. Михайло Гаврилів творив цю роботу, захищаючи Україну на передовій. Зараз художник перебуває на реабілітації після поранення.

А львів’янин Андрій Вовк, який вже 10 років працює у Чикаго, за 2300 доларів США придбав м’яч футбольної збірної України. Його свого часу подарував гравець збірної Артем Бєсєдін місту Харкову на стадіоні “Металіст”. М’яч підписаний тоді ще головним тренером Національної футбольної збірної України Андрієм Шевченком та усіма гравцями.

Також у рамках даного заходу в Чикаго відбувся “тихий” аукціон, на якому можна було придбати різноманітні футболки, марки, мистецькі твори, книжки.

“Загалом в межах благодійного заходу вдалося зібрати понад 60 тисяч доларів. Гроші підуть на ліки та розхідні матеріали для польових шпиталів під Донецьком та Краматорськом. Частина коштів буде скерована на придбання медичного обладнання для лікарень Львівщини, в яких проходять лікування та реабілітацію постраждалі від війни воїни”,  –  розповіла  голова Іллінойського відділення УЛТПА Олена Гордон.

Організатор благодійного аукціону – Українське лікарське товариство Північної Америки (голова Олена Гордон), яке об’єднує українських лікарів США і Канади. А цей проєкт було реалізовано спільно з Українським лікарським товариством у Львові.

Нагадаємо, кам’яну картину «русский воєнний корабель…» зроблено з різновидів мармуру та граніту і вона відтворена з відомої поштової марки з посланням для російського корабля.

Раніше ми повідомляли, що українська діаспора з Чикаго закупила для захисників України 100 пікапів

Схожі публікації

Залишити коментар