Українська діаспора з Чикаго закупила для захисників України 100 пікапів

від Стожари

Перші 14 пікапів вже передали українським героям спільно з Львівською обласною військовою адміністрацією.

Про це йдеться у повідомленні благодійної організації Help Heroes of Ukraine у Фейсбук.

«Швидке транспортування життєво необхідне українським героям. Це надзвичайно важливий аспект ведення успішних бойових дій. Особливістю пікапів є покращена прохідність, а також можливість евакуації поранених з передової», – йдеться в повідомленні.

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький зазначив, що це перша партія машин, які придбав американський благодійний фонд Help Heroes Of Ukraine. “Загалом передадуть 100 автомобілів. Загальна вартість – 1 мільйон доларів. Їх відправлятимуть поступово, адже автівки зі США в Україну доправляють спершу морем, а тоді і сушею – це триває до 4 тижнів”, – повідомив Козицький.

Благодійну організацію Help Heroes Of Ukraine створили українці в Чикаго у перші дні повномасштабної війни. Фонд підписав меморандум про співпрацю зі ЗСУ та МВС, тож працює через офіційні запити й має ліцензію, яка дозволяє закупляти та експортувати товари подвійного призначення зі США в Україну. За цей час допомогли землякам на 15 мільйонів доларів – придбали бронежилети й шоломи, оптичні прилади й військове спорядження, автомобілі та дрони. Екіпірували близько 10 тисяч українських захисників!

Схожі публікації

Залишити коментар