Популярність вивчення української мови в мобільних додатках є рекордною

Українська мова стала трендом року в сервісі вивчення іноземних мов Duolingo. Після 24 лютого понад 1,3 млн людей зі всього світу почали вчити українську на знак солідарності з нашою країною.

Про це йдеться у річній аналітиці Duolingo.

Зокрема, за 6 місяців після вторгнення кількість людей у Німеччині, які вивчають українську мову, зросла на 1651% проти торішніх показників, на 1615% – у Польщі та на 1515% — у Чехії. Зацікавленість у вивченні української зросла в перші тижні після 24 лютого, досягнула піку наприкінці березня та залишається стабільною до кінця 2022 року.

Країни з найбільшою кількість охочих вивчати українську в 2022 році:

  1. Ірландія – 2229%;
  2. Німеччина – 1651%;
  3. Польща – 1615%;
  4. Нідерланди – 1590%;
  5. Чехія – 1513%.

Крім того, українську мову вивчали в Аргентині, Японії та В’єтнамі. Зацікавленість у вивченні нашої мови зафіксували і серед користувачів з Великої Британії: там українська піднялася на 20 сходинок у рейтингу найпопулярнішх мов. Щодо Сполучених Штатів Америки, там українська посіла 22 місце (проти 36-го у 2021 році).

«Війна також спонукала рекордну кількість українців скласти тест з англійської мови Duolingo (DET), щоб підтвердити рівень володіння англійською для навчання за кордоном. Кількість українських іспитів збільшилася на 4000% порівняно з минулим роком», – додали в Duolingo.

Раніше ми також повідомляли, 9 листопада наша країна відзначала День української писемності та мови. Мовне питання завжди турбувало українське суспільство. Своєю думкою з цієї теми поділилася філологиня Ідея Олександрівна. 

Схожі публікації

Залишити коментар